Hoe maak je je huis aantrekkelijk voor de verkoop?

Stel, je wil je huis verkopen. Je wil een huis kopen in Hoogeveen en om dat te doen, moet je eerst je oude huis zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Daar zijn enkele maniertjes voor die je goed moet kennen, omdat je natuurlijk wil dat zich zo veel mogelijk geïnteresseerden melden voor je woning. Want hoe groter de interesse, hoe groter de kans dat je je huis verkoopt voor een aangenaam bedrag. Daarom helpen we je graag met het aantrekkelijker maken van je huis voor de verkoop.

Gebruik neutrale kleuren

Een pimpelpaarse muur kan heel goed passen bij je persoonlijkheid, maar wie dat huis voor het eerst bekijkt, zal moeilijk verder kunnen kijken dan alleen een pimpelpaarse muur. Het is veel makkelijker om jezelf in een huis te zien als dat huis gebruik maakt van neutrale, simpele kleuren. Wit, kortom. Witte muren geven een mogelijke koper veel sneller het gevoel dat hij of zij uitstekend in de woning zou passen, terwijl een huis dat hele specifieke kleuren heeft, dat juist wat minder doet. En ja, het loont echt de moeite om van tevoren eerst je huis aan een goede schilderbeurt te onderwerpen. Je gaat er immers toch weg en die pimpelpaarse muur kan ook wel even geneutraliseerd worden ten faveure van meer interesse in het kopen van je woning.

Verwijder persoonlijke zaken

Nog een manier om kopers af te schrikken, is door het overtollige gebruik van persoonlijke zaken. Foto’s van geliefden, spulletjes die veel betekenen voor je, het is handiger om het weg te halen of te vervangen door meer neutrale items. De reden zit hem eigenlijk in hetzelfde als bij die pimpelpaarse muur; men moet zichzelf kunnen terugvinden in je huis. En hoe persoonlijker de omgeving is, hoe meer men zal voelen dat ze ergens te gast zijn. En als je ergens te gast bent, zal je toch wat minder snel een bod doen om dat huis de jouwe te maken.

Ruim op

Het klinkt logisch, maar het zal je verbazen hoeveel mensen er toch een bende van hebben weten te maken voordat de kijkers komen. Kleren die nog los ergens liggen, een vaat die niet is opgeruimd, spullen van de kinderen kriskras door het huis, het geeft niet echt een welkome sfeer als het huis gewoon niet op orde is. En ook de ruimte van het huis wordt troebeler als je veel rotzooi hebt slingeren. Liever heb je een strak opgeruimd huis, waarin je direct kan zien hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. Want – en daar gaan we weer – men moet zichzelf zien wonen in jouw huis. En dat lukt het makkelijkst als je huis een neutrale plek is, waar je je op niets anders hoeft te concentreren dan de ruimte en de zaken die jij met het huis zou willen doen. Heb je dat allemaal goed op orde, dan is dat huis in Hoogeveen straks helemaal van jou, dankzij een uitstekende verkoop van je oude woning.